SolarEdge alap- és szervizképzés Sopronban

Napjaink napelemes rendszerei már rengeteg mindenre képesek. Már nem lehet elkerülni! A napelemes rendszerek esetében is az okos megoldásoké a jövő.

Miért a SolarEdge?

Nem véletlenül a SolarEdge az egyik legmegbízhatóbb és legnépszerűbb invertermárka a piacon. Az optimalizálók révén az árnyékolt vagy tagolt napelemfelületek esetén is kitűnő energiatermelést biztosítanak. A SolarEdge fejlesztései az energia tárolásra (akkumulátoros rendszer), az elektromos autótöltőkre (inverterrel egybeépítve is!), valamint a háztartási gépek és egyéb berendezések intelligens vezérlésére is kiterjednek. De ez még mind semmi: a SolarEdge inverterek önfelügyelettel rendelkeznek (proactive service), ami azt jelenti, hogy saját maguk az inverterek veszik észre, ha a tervezetthez képest jobban elöregedett bennük egy alkatrész, meglévő internetkapcsolat esetén erről jelzést küld a gyártónak (vagy üzemeltetőnek/kivitelezőnek), sőt, a gyártó adott esetben automatikusan küldi az új alkatrészt is! Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a 12 év teljeskörű garancia már tényleg hihető.

Mire számíthatsz a SolarEdge képzésen?

A kis ízelítő után térjünk a lényegre: képzésünkön igyekszünk valódi tudást adni, hogy megismerhesd a SolarEdge gyártó termékeit, azok működését, azokban rejlő lehetőségeket.

Megmutatjuk Neked az alapokat:

 • miként kapcsolhatsz optimalizálókat és akár akkumulátort egy időben hálózatra kapcsolt inverterre,
 • milyen egyszerűen működik a napelemenkénti távfelügyelet (mobilon és asztali gépen),
 • mi az előnye és hogyan működik az inverterbe épített elektromos autótöltő,
 • milyen appok és online programok segítik a tervezést és az üzemeltetést,
 • mely adatokat látod a távfelügyeleti rendszeren,
 • miként tudod „okosan”, optimalizáltan felhasználni a megújuló energiát.

Profi leszel, mert megtanítjuk Neked is:

 • miként tervezz az ingyenes online szoftverrel gyorsan és egyszerűen egy napelemes rendszert (gondolok itt különösen a DC oldali villamos méretezésre, optimalizáló választásra, stringek kiosztására), legyen szó családi házra tervezett HMKE-ről vagy kiserőműről,
 • mit készíts elő az épületben, hogy később könnyen fogadhassa a napelemes rendszert,
 • hogyan rögzítsd és kapcsold össze az optimalizálókat,
 • miként szerelj fel és helyezz üzembe szakszerűen egy invertert,
 • mire képes a SolarEdge kommunikációaja (Modbus, RS485, LAN, WIFI, ZigBee, GSM)
 • milyen egyszerű az inverter manuálisan szoftver frissítése (ez persze automatán is megy)
 • hova és hogyan telepítsd a SolarEdge opcionális fogyasztásmérőit, miért és kinek jó ez?
 • miként tudod a hálózat felé történő visszatáplálást korlátozni
 • mikor kell és hogyan tudod távolról újraindítani a rendszert (vagy újrapárosítani az optimalizálókat), esetleg szoftvert frissíteni
 • milyen SolarEdge újdonságokkal, fejlesztésekkel, termékekkel találkozhatunk 2022-ben (SolarEdge akkuk, Inline Meter)

 • milyen módon kapcsolható akkumulátor a SolarEdge rendszerekbe, ill. ezek milyen funkciókkal rendelkeznek

 • miként kell az alkatrészeket mérésekkel ellenőrizni, cserélni, majd az újakat aktiválni a helyszínen és/vagy a távfelügyeleten (akár inverterpanel, akár optimalizáló)
 • és végül mikor, kinek és mennyit fizet a gyártó az elvégzett garanciális munkáért.

Testközelből megismerkedhetsz az egyfázisú és háromfázisú inverterekkel, valamint az akkumulátoros és autótöltős inverterekkel is. Sőt, a képzés végén szétszedünk egy invertert, és “megpróbáljuk” :-) újra összerakni, közben megtanuljuk, miként ellenőrizzük, mérjük ki, hogy minden megfelelő-e! Természetesen a szervizképzés lényege, hogy megtanítsunk ellenőrizni, hibát keresni és azokat elhárítani.

Miért van szükséged a képzésre?

Úgy gondolom a tanulás, továbbképzés minden szakterületen szükséges ahhoz, hogy munkánkat a lehető legjobb minőségben tudjuk végezni. Különösen igaz ez a villamosipar területén, ahol a technológiák és előírások folyamatosan fejlődnek, változnak. A SolarEdge gyártó ezért elvárja, hogy a tervezők, kivitelezők, és különösen a szervizpartnerei naprakész ismeretekkel rendelkezzenek. Így pl. gyártónak akkor számlázhatunk alkatrészcserére munkadíjat, ha 2 éven belül részt vettünk szervizképzésen. A képzésről tanúsítványt kapsz, így közvetlenül számlázhatod a gyártónak a szervizdíjat.

Kiket és hova várunk a képzésre?

Azok jelentkezét várjuk, akik már aktívan foglalkoznak villamos tervezéssel, családi házak, esetleg azon belül “okos” házak épületvillamos- vagy napelemes rendszerek kivitelezésével. Ha még csak most fontolgatod, hogy ezzel szeretnél foglalkozni, akkor szintén itt a helyed! Egyébként a tanfolyam elvégzéséhez alapvetően nem szükséges semmilyen szakmai előképzettség!

A képzés helyszíne: Mediterrano Sopron

A képzés tervezett időpontja: 2022.04.28-29. (csütörtök-péntek)

Résztvevők száma legfeljebb 30 fő lehet.

A két napos képzés ára még mindig csak 45.000 Ft + Áfa.

A vendégünk vagy!

Nem kell kétnapi hidegélelemmel érkezned! :-)
Mindkét napon a KV, üdítő, ásványvíz, szendvics korlátlan fogyasztását, valamint az ebédet is mi álljuk! Mindezek ellenére a SolarEdge képzésed teljes díját jóváírjuk az első SolarEdge rendszer vásárlásodból (min. 3 kW).

Szakadj ki 2 napra a megszokott kerékvágásból, a hajtásból, és kapcsolódj ki úgy, hogy közben hasznos szaktudást szerzel és a jövődet építed!

SolarEdge alap- és szervizképzés SopronbanSzékhely: H-9400 SOPRON, Balfi út 87.