solaredge képzéseink

Napjaink napelemes rendszerei már rengeteg mindenre képesek. Nem lehet elkerülni, a napelemes rendszerek esetében is az okos megoldásoké a jövő.

A solaredge alaptechnológia előnyeiről a solaredge menüpontban olvashatsz (sorry a tegezésért, de remélem kollégák vagyunk :-). Viszont ezeken felül a solaredge gyártó fejlesztései kiterjednek az energia tárolásra (akkumulátoros rendszer), az elektromos autótöltőkre (inverterrel egybeépítve is!), a háztartási gépek, berendezések intelligens vezérlésére. A solaredge inverterek önfelügyelettel rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy saját maguk az inverterek veszik észre, ha a tervezetthez képest jobban elöregedett bennük egy alkatrész, internetkapcsolat esetében erről jelzést küld a gyártónak és/vagy az üzemeltetőnek, sőt, a gyártó adott esetben automatikusan küldi az új alkatrészt is! Ennek a fejlesztésnek köszönhetően a 12 év teljeskörű garancia már tényleg hihető.

De a kis ízelítő után térjünk a lényegre: képzésünkön igyekszünk valódi tudást adni, hogy megismerhesd a solaredge gyártó termékeit, azok műdködését, azokban rejlő lehetőségeket. Megtanítjuk Neked is, miként készítheted el gyorsan és egyszerűen egy napelemes rendszer előzetes napelem-elrendezési tervét, villamos méretezését (különösen fontos a DC oldal). Végül szétszedünk egy invertert, és “megpróbáljuk” :-) újra összerakni, közben megtanuljuk, miként ellenőrizzük, mérjük ki, hogy minden megfelelő-e. Természetesen a szervízképzés lényege, hogy megtanítsunk ellenőrizni, hibát keresni és elhárítani.

Megmutatjuk Neked az alapokat:
– miként kapcsolhatsz optimalizálókat és akár akkumulátort egy időben hálózatra kapcsolt inverterre
– milyen egyszerűen működik a napelemenkénti távfelügyelet (mobilon és asztali gépen),
– mi az előnye és hogyan működik az inverterbe épített elektromos autótöltő,
– milyen adatokat látsz a távfelügyeleti rendszeren,
– milyen lehetőségeket rejt a SolarEdge kommunikációja, vezérlése,
– miként tudod „okosan”, optimalizáltan felhasználni a megújuló energiát.

Ha minden jól megy, a képzésről tanúsítványt kapsz, ezt követően közvetlenül számlázhatod a gyártónak a szervízdíjat.

A képzés helyszíne: Mediterrano Sopron

A képzés tervezett időpontja: 2020.11.23-24.

Jelentkezők száma legfeljebb 30 fő lehet.


A két napos képzés önköltségi ára 45.000 Ft + Áfa, mely tartalmazza mindkét napon a KV, üdítő, ásványvíz, szendvics korlátlan fogyasztását, valamint az ebédet is. Ennek ellenére a teljes összeget jóváírjuk az első solaredge rendszer (min. 3 kW) vásárlásból.

Szakadj ki 2 napra a megszokott kerékvágásból, a hajtásból, és kapcsolódj ki úgy, hogy közben hasznos szaktudást szerzel és a jövődet építed!

solaredge képzéseinkSzékhely: H-9400 SOPRON, Balfi út 87.